Till Livet i Brandtland

Lyckans Slip + Brandt = Sant

Nyheter22 september 2021

Köpa begagnad bil?

Våra begagnade bilar är alltid kvalitetstestade – på så vis kan vi alltid garantera en trygg affär.

Lästid 5 minuter

Lyckans Slip Marina i Fiskebäckskil och Bröderna Brandt Bil AB blir samarbetspartners. Från och medden 1 mars 2022 etablerar sig Brandt med ett helt nytt bolag i marinans lokaler med eget kundcenter. Från vägen och ända ut i sjön, nu breddar bilföretaget sin verksamhet och satsar på båtmarknaden och blir med det återförsäljare för ett antal båtfabrikat, däribland el-båtar.

Bröderna Brandt Bil AB ger sig in i båtbranschen med ett helt nytt bolag och nytt koncept. – Ägarna samt marknadschefen
Simon Ekbom kontaktade oss innan semestern för att hitta ett samarbete. De ansåg att Lyckans Slip med senaste årens utveckling, kundfokus, placering samt visioner framåt var av stor betydelse för etableringsort och partner, berättar Connie Holmberg, vd på Lyckans Slip.

Eget kundcenter

Efter en tids diskussioner landade parterna i att Brandt etablerarar sig i Lyckans Slips lokaler med eget kundcenter samt några båtplatser för att agera återförsäljare för ett antal båtfabrikat, bland annat kommer de sälja el-båtar.  På marinan startar Brandt försäljning, leasing, förvaring och service. När det gäller förvaring och service blir det delvis genom befintlig kompetens på plats med Lyckans Slips personal.

Det blir ett bra tillskott för vår marina som redan har fått en bra utveckling. Det känns som en belöning för det arbetet vi lägger ner.

Så sa Connie, och fortsätter: Vi ser också en möjlighet i det här samarbetet att jobba ännu mer med bröderna Brandts kunders båtar, när det gäller förvaring, serva deras båtar och motorer.

Bra synergier

Från Lyckans Slip ser man potential för mer synergi – effekter, inte bara för varvet utan också för Brygghuset och Slipens Hotell. Jag tror det här blir ett lyft för alla verksamheter här på marinan med konferenser, olika möten med intresserade kunder, branschfolk och så vidare.

Klart i mars

I september flyttar varvsdelen till nya moderna lokaler. – Det innebär att Brandt flyttar in i den gamla varvsdelen där vi kommer att byta ut port och fräscha upp delar av fasaden samtidigt som vi kommer renovera upp interiört. Ett arbete som vi kastar oss på redan innan årsskiftet och i mars ska allt stå klart.

Moderna varvslokaler

Med flytten till nya moderna varvslokaler samlar man ihop hela verksamheten. Det innebär att fler båtar kommer att lyftas upp på kommunkajen. – Vi får bort det här med att hantera båtar på bryggan nära restaurang och skeppshandel utan det gör vi fortsättningsvis i vår spolhall, vilket också är ett steg i vårt miljöarbete.

Långsiktigt arbete

Lyckans Slip har satsat mycket under de senaste åren, men det vi sett är bara en liten del i deras långsiktiga utvecklingsarbete av marinan. Connie har tidigare presenterat Lyckans Slips planer på nya bryggor. – Vi kommer utrusta våra nya bryggor med laddstationer, som ett led i vårt miljötänkande där vi redan nu förbereder för el-båtar, avslutar Connie.

Ett unikt koncept för båtbranschen

Simon Ekbom, marknads – chef och Sebastian Brandt, vd och delägare i Volvo Brandt, släppte nyheten tillsammans med Connie Holmberg nysatsningen i Fiskebäckskil under onsdagsförmiddagen. – Vi är en stor etablerad bilhandlare och har en stor del av finansieringen kring dessa. Vi har hört oss runt i båtbranschen hur finansiering och ägandestrukturerna ser ut. Här hittade vi en möjlighet att skapa ett koncept som inte funnits tidigare i Sverige, där vi kan erbjuda konsumenten privatleasing av båtar. På samma sätt som en privatleasing på bil där allt är inkluderat så kan vi presentera det i båtbranschen också, berättar Simon och Sebastian.

Sebastian fortsätter:

Våra båtmodeller kommer att finnas i Fiskebäckskil och i befintliga lokaler på Trestad Center i Vänersborg. Där kommer den stora butiken att ligga, men vi känner att det är viktigt för oss att finnas på kusten, särskilt under sommarhalvåret. Satsningen här i Fiskebäckskil blir a och o för oss, för att synas för båtfolket här ute.

Förenklar båtägandet

Sebastian och Simon talar vidare om att det är deras erfarenhet i bilbranschen, som de såg var applicerbar även i båtbranschen. Vi ser att båtbranschen ligger efter i mycket av det här som vi har att erbjuda kunderna, med de befintliga system och processer som vi har utarbetat i bilbranschen och som kan förenkla båtägandet för kunden. Att vi valde ett samarbete med Lyckans Slip v ar med  anledning att vi såg deras kundfokus, att de är innovativa och jobbar framåtlutat, att man vill ta nästa steg, säger Sebastian. Vilka eller vilka båtmärken som Brandt kommer att lansera, är inget som de går ut med i dagsläget, med det rör sig om styrpulpetbåtar  och daycruisers

Text och foto:
Gabriel Berndtsson
0523 – 66 70 85
gabriel@lysekilsposten.se

Läs den fullständiga artikeln i Lysekilsposten

Läs hela artikeln
Brandt

Välkommen till Brandtland!

© 2022 Brandt Bil. All rights reserved.

Hej! Du använder en äldre webbläsare som vi inte stödjer och viss funktionalitet på webbplatsen kanske inte fungerar. Uppdatera din webbläsare för att kunna använda vår webbplats.