Till Livet i Brandtland

Brandt expanderar - förvärvar Bilia Skaraborg

Nyheter03 december 2021

Brandtkoncernen

Ända sedan vår grundare Stanley Brandt på 1920-talet tog bilen ut till kunden för att sedan gå hem när affären var avklarad, så har närheten till våra kunder varit drivkraften i vår verksamhet. För oss är Vi finns i din närhet så mycket mer än en slogan.

Lästid 6 minuter

Efter en tids förhandling är affären äntligen klar – i början av nästa år tar Brandt över Bilias fyra anläggningar i Skaraborg.

Brandt fortsätter att positionera oss i Skaraborg och går från dagens fem, till nio anläggningar. Från att tidigare erbjuda bilförsäljning och servicetjänster för FordMazda och MG kommer vi nu att utöka utbudet med ytterligare tre starka varumärken, Volvo Cars, Renault och Dacia. 

Christopher Brandt, VD Brandt Personbilar AB, säger: 

Det känns fantastisk att, i linje med våra tillväxtambitioner, utöka vår bilaffär med en så här väletablerad verksamhet. Dessutom i en geografi som passar oss perfekt. Vi ser fram emot att börja arbeta tillsammans med våra nya kompetenta kollegor för att utveckla bilhandeln i Skaraborg för att möta morgondagens kundförväntningar.

Bilia Skaraborg består av fyra fullserviceanläggningar i Falköping, Mariestad, Skara och Skövde, samt en friliggande drivmedelsstation i Tidaholm. Tillträdet förväntas ske 1 februari 2022 och all personal kommer att erbjudany anställning hos Brandt från och med övertagandet. 

Överlåtelsen är villkorad godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten.

Brandt är bilkoncernen som säljer Dacia, Ford, MGMazda, RenaultVolvo Cars och Volvo Trucks & Buses samt dotterbolaget Brandt Båt som säljer elbåtar av märket X Shore. Bolaget startades 1929 av familjen Brandt, som fortfarande är ägare till bolaget. Koncernen har 21 anläggningar på 17 orter med en omsättning på ca 2,2 miljarder samt ca 500 anställda. 
Koncernens ledstjärna är att ha långsiktigt nöjda kunder och erbjuda dessa produkter och tjänster så hela mobilitetsbehovet tillgodoses. Verksamheten skall bedrivas på ett sådant sätt att miljön skadas minimalt och att anställda skall känna en stolthet över koncernen. 

Vi finns i din närhet!

För information vänligen kontakta:

Christopher Brandt, VD

010 – 250 71 00christopher.brandt@brandtbil.se

Välkommen till
Brandtland

Hej! Du använder en äldre webbläsare som vi inte stödjer och viss funktionalitet på webbplatsen kanske inte fungerar. Uppdatera din webbläsare för att kunna använda vår webbplats.