Till Livet i Brandtland

Brandt fortsätter att växa – förvärvar Bil-Nilsson i Alingsås

Nyheter18 november 2022

Brandtkoncernen

Ända sedan vår grundare Stanley Brandt på 1920-talet tog bilen ut till kunden för att sedan gå hem när affären var avklarad, så har närheten till våra kunder varit drivkraften i vår verksamhet. För oss är Vi finns i din närhet så mycket mer än en slogan.

Lästid 2 minuter

Redan i början av nästa år kommer Brandt utökas ytterligare genom förvärv av Bil-Nilsson i Alingsås, som är återförsäljare och auktoriserad servicepartner för Volvo Cars, Renault och Dacia.

Madeleine Brandt, vVD Brandt Personbilar, säger:

“Vi är fantastiskt glada över att utöka vår affär med Bil-Nilssons verksamhet och i en geografi som känns helt rätt för oss. Nu ser vi verkligen framemot att tillsammans med nya kollegor fortsätta utveckla vårt kunderbjudande och bibehålla god lönsamhet framöver!”

Bil-Nilsson har en fullserviceanläggning med bilförsäljning, verkstad, skadecenter, bilvård, däckhotell och hyrbilar samt Tanka och Tvätta utmed E20 i Alingsås. Verksamheten har en omsättning på ca 400 miljoner kr och är ca 70 anställda.
Tillträdet förväntas ske 2 januari 2023.
Överlåtelsen är villkorad godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten.

 

Daniel Nilsson, VD Bil-Nilsson, säger:

”För mig har det varit viktigt med en långsiktig och trygg aktör som fortsätter driva verksamheten. Min tro och förhoppning är att bolaget får en fortsatt god utveckling under familjen Brandt. En utveckling som stärker relationer och skapar värden för företagets kunder, trygghet för företagets anställda och deras familjer.”

 

Christopher Brandt, VD Brandt Personbilar, säger:

”Vi har expanderat i Skaraborg under året som en del i vår tillväxtplan för att säkerställa framtida konkurrenskraft. Att nu också få inkludera Bil-Nilssons fina verksamhet i Alingsås på vår resa känns fantastiskt bra!”

 

Om Brandt

Brandt är bilkoncernen som säljer Dacia, Ford, MG, Mazda, Renault, Volvo Cars och Volvo Trucks & Buses samt dotterbolaget Brandt Båt som är återförsäljare för Bella, Falcon, N-Fun, Northstar, Radinn och elbåtar av märket X Shore. Bolaget grundades 1929 av familjen Brandt, som fortfarande är ägare till bolaget. Koncernen har 31 anläggningar på 21 orter med en omsättning på ca 3,7 miljarder samt ca 600 anställda.

Koncernens ledstjärna är att ha långsiktigt nöjda kunder och erbjuda dessa produkter och tjänster så hela mobilitetsbehovet tillgodoses – Vi finns i din närhet!

 

För information vänligen kontakta:

Christopher Brandt, VD

010 – 250 71 00 – christopher.brandt@brandtbil.se

 

Madeleine Brandt, vVD

0522 – 814 03 – madeleine.brandt@brandtbil.se

 

Brandt

Välkommen till Brandtland!

© 2023 Brandt Bil. All rights reserved.

(opens in a new tab)(opens in a new tab)(opens in a new tab)

Hej! Du använder en äldre webbläsare som vi inte stödjer och viss funktionalitet på webbplatsen kanske inte fungerar. Uppdatera din webbläsare för att kunna använda vår webbplats.