Till Livet i Brandtland

Brandt fortsätter att växa - förvärvar Lidbil AB i Lidköping och Vara!

Nyheter21 juni 2023

Brandtkoncernen

Ända sedan vår grundare Stanley Brandt på 1920-talet tog bilen ut till kunden för att sedan gå hem när affären var avklarad, så har närheten till våra kunder varit drivkraften i vår verksamhet. För oss är Vi finns i din närhet så mycket mer än en slogan.

Lästid 3 minuter

Vid årsskiftet kommer Brandt utökas ytterligare genom förvärv av Lidbils personbilsverksamhet i Lidköping och Vara, som är återförsäljare och auktoriserad servicepartner för Volvo Cars.

Christopher Brandt, VD Brandt Personbilar, säger:

“Vi är väldigt glada över möjligheten att utöka vår affär genom förvärvet av Lidbils anrika verksamhet – det gör vår representation tillsammans med Volvo Cars i västra Sverige komplett, från Skagerrak i väster till Vättern i öst!”

Lidbil är en lokal marknadsledande bilhandlare med över 80 års historia som idag bedriver sin verksamhet i två fullserviceanläggningar i Lidköping och Vara. Bolaget erbjuder allt som rör bilen till både privat- och företagskunder. Verksamheten omsätter ca 400 miljoner kr och har ca 60 anställda.
Tillträdet förväntas ske vid årsskiftet 2023/2024.

Överlåtelsen är villkorad godkännande från Konkurrensverket.

Erik Andersson, Koncern VD Lidbil, säger:

”Efter att ha servat Volvokunder i över 80 år i Lidköping och Vara med omnejd har det i samband med beslutet att avyttra personbilsaffären och fokusera på lastvagnsaffären varit viktigt att hitta en långsiktig och trygg aktör som fortsätter driva verksamheten. Vår tro och förhoppning är att bolaget får en fortsatt god utveckling under familjen Brandt. En utveckling som stärker relationer och skapar värden för företagets kunder, trygghet för företagets anställda och deras familjer.”

Madeleine Brandt, vVD Brandt Personbilar, säger:

”Det är med stor glädje och entusiasm vi ser fram emot att tillsammans med Lidbils kompetenta personal satsa för framtiden! Integrera våra företagskulturer och processer för att utvecklas och fortsätta leverera ett fantastiskt kundvärde i Lidköping och Vara.”

Om Brandt

Brandt är bilkoncernen som säljer Dacia, Ford, MG, Mazda, Renault, Volvo Cars och Volvo Trucks & Buses samt dotterbolaget Brandt Båt som är återförsäljare för Bella, Falcon, N-Fun, Northstar, Radinn och elbåtar av märket X Shore. Bolaget grundades 1929 av familjen Brandt, som fortfarande är ägare till bolaget. Koncernen har 33 anläggningar på 25 orter med en omsättning på ca 4,8 miljarder samt ca 740 anställda.

Koncernens ledstjärna är att ha långsiktigt nöjda kunder och erbjuda produkter och tjänster så hela mobilitetsbehovet tillgodoses – Rörelsefrihet i världsklass, genom generationer! 

 

För information vänligen kontakta:

Christopher Brandt, VD
010 – 250 71 00 – christopher.brandt@brandtbil.se

Madeleine Brandt, vVD
0522 – 814 03 – madeleine.brandt@brandtbil.se

Erik Andersson, Koncern VD
0510-866 18 – erik.andersson@lidbil.se

Brandt

Välkommen till Brandtland!

© 2023 Brandt Bil. All rights reserved.

(opens in a new tab)(opens in a new tab)(opens in a new tab)

Hej! Du använder en äldre webbläsare som vi inte stödjer och viss funktionalitet på webbplatsen kanske inte fungerar. Uppdatera din webbläsare för att kunna använda vår webbplats.