Till Livet i Brandtland

Hedin MG Sweden AB utser Brandt Fordon AB till återförsäljare

Nyheter26 november 2021

MG's modellutbud

Modernt, elektriskt och redo för framtiden.

Lästid 3 minuter

Göteborg, den 19 oktober, 2021 – Hedin MG Sweden AB tillkännager ett nytillskott i bolagets återförsäljarnätverk, Brandt Fordon AB. Säljstarten hos Brandt Bil sker direkt och således har Hedin MG Swedens nätverk nu utökats med ytterligare tre bilhallar i Skaraborg och en i Värmland.

Försäljning och service av MG:s kompletta modellutbud.

Avtalet innebär att Brandt med start redan idag kommer erbjuda försäljning och service av MG:s kompletta modellutbud på fyra av sina anläggningar.

– Vi på Brandt Bil är mycket glada och stolta över att vara del av den växande MG-familjen. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder ytterligare ett nytt och spännande varumärke, kommenterar Sebastian Brandt, VD för Brandt Fordon.

– Vi är stolta över att få med Brandt i Hedin MG Sweden AB:s återförsäljarnätverk. Tillgängligheten för MG kommer att förstärkas ytterligare med deras anläggningar i Skaraborg och vi ser också fram emot att kliva in i Värmland med MG. Totalt har vi nu 42 anläggningar i Sverige där vi kan sälja framtidens bilmodeller och under 2022 planerar vi att ytterligare bredda vårt nätverk, säger Tomas Ernberg, VD på Hedin MG Sweden.

MG lanserades officiellt i Sverige under april tidigare i år och har på kort tid tagit stora kliv mot målet att göra MG till ett av Sveriges största elbilsmärken.

Aktuella Brandt-anläggningar:

Falköping, Mariestad, Skara och Säffle

Orderböckerna för MG öppnar redan idag på ovan anläggningar.

Om Hedin MG Sweden AB
Hedin MG Sweden AB har uppdraget som distributör av MG i Sverige. Bolaget ingår i Hedin Group AB och är en koncern som investerar i och utvecklar bolag främst inom fordonsbranschen. I Hedin Group-koncernen ingår förutom Hedin MG Sweden AB även Hedin Bil-gruppen tillsammans med bl.a. Klintberg & Way, Mabi Mobility, Car to Go Sweden, Hedin Motor Company och Tuve Bygg. Hedin Group är även delägare i Lasingoo, Consensus Asset Management samt iMove. Koncernens omsättning beräknas under rullande 12 månader uppgå till ca 35 miljarder SEK och antalet anställda är ca 3 600.

Om Brandt Fordon AB
Brandt Fordon AB ingår i Brandtkoncernen som säljer bilar (MG, Dacia, Ford, Mazda, Renault och Volvo) och båtar (X Shore). Koncernen startades 1929 av familjen Brandt, som fortfarande är ägare till bolaget. Brandts ledstjärna är att ha långsiktigt nöjda kunder och erbjuda dessa förutom bil- och båtförsäljning även service, finansiering, drivmedel, reservdelsförsäljning samt försäkringar. Verksamheten skall bedrivas på ett sådant sätt att miljön skadas minimalt och att anställda skall känna en stolthet över koncernen. 2020 omsatte Brandt, på sina 21 anläggningar, ca. 2,2 miljarder SEK och har ca. 500 anställda.

För ytterligare information
Sebastian Brandt, VD, Brandt Fordon AB, sebastian.brandt@brandtbil.se

Välkommen till
Brandtland

Hej! Du använder en äldre webbläsare som vi inte stödjer och viss funktionalitet på webbplatsen kanske inte fungerar. Uppdatera din webbläsare för att kunna använda vår webbplats.