Till Livet i Brandtland

Renault gör det igen!

Artikel26 februari 2024

Nya Renault Scenic

Upptäck lanseringspriset, intresseanmäl och läs mer.

Lästid 2 minuter

För sjunde gången har en Renault fått utmärkelsen: Car Of The Year. Redan i november, när finalisterna röstades fram, kunde vi konstatera att årets upplaga av Car Of The Year är skulle bli en nagelbitare. Att säga att startfältet var tufft var verkligen ingen överdrift. Utöver Renault så var märken som BMW, BYD, Volvo och Toyota med och gjorde upp om den ärofyllda titeln.

Car Of The Year 2024

Så dag, iden 26:e februari, fick vi äntligen beskedet. Renault gör det igeen!

Car Of The Year heter Renault Scenic E-tech 100% electric, det tillkännagavs på Geneva Motor Show i Schweiz.

I hård konkurrens lyckades den femte generationens Scenic övertyga de 58 motorjournalisterna i juryn om att priset som Car Of The Year ska gå till Renault.

Så sent som den 2/4, på eCarExpo, när bilen visades för första gången på svensk mark, så höjdes det på många ögonbryn. Det är något unikt med nya Renault Scenic. Kombinationen mellan innovation, utrymme, räckvidd, komfort och prestanda placerar bilen precis där dem ska vara –  på toppen av prispallen.

Utnämnandet som Car Of The Year är otroligt prestigefyllt – men inte oväntat. Med nya Renault Scenic har den franska tillverkaren verkligen lyckats sätta ihop en riktigt mångsidig bil, vilket du kan läsa mer om via länken nedan.

 

Så häger säger Renault VD, Fabrice Cambolive, om utmärkelsen:

“Att vinna det prestigefyllda priset ‘Årets Bil’ är vi alla väldigt stolta över på Renault. Utmärkelsen visar att vi har gjort rätt val: rekordstor räckvidd, generöst och inbjudande utrymme, allt med en noggrant hanterad miljöpåverkan! Lägger man till körglädje och utrustning för ‘voiture à vivre’, som det nya panoramataket Solarbay eller det senaste generationens OpenR Link-systemet med Google Automtoive integrerat, har Scenic alla de rätta funktionerna för att befästa sin position på den europeiska elbilsmarknaden.”

 

Renault Scenic beräknas komma ut till oss Renaulthandlare under andra kvartalet 2024.

Mer om Renault Scenic
Brandt Bil

Välkommen till Brandtland!

© 2024 Brandt Bil. All rights reserved.

(opens in a new tab)(opens in a new tab)(opens in a new tab)

Hej! Du använder en äldre webbläsare som vi inte stödjer och viss funktionalitet på webbplatsen kanske inte fungerar. Uppdatera din webbläsare för att kunna använda vår webbplats.