Skadeverkstad

Det är aldrig roligt att råka ut för en olycka med bilen. Oavsett om det handlar om små repor eller större krockskador hjälper vi dig med allt från skadebesiktning, dokumentation och försäkring till reparation. Vi utför det arbete som krävs för att återställa din bil till originalskick, helt enligt biltillverkarens ställda krav.

Vi hjälper dig hela vägen

Har du råkat ut för en olycka?

Innan vi kan reparera din bil måste vi utföra en skadebesiktning. Du kan enkelt boka din tid online. Här följer några saker som är viktiga att tänka på när du råkat ut för en olycka:

  • Skador som inte involverar en annan part kan du anmäla direkt på ditt försäkringsbolags hemsida. Små skador kan vi ibland laga billigare än självrisken, detta kontrollerar vi under skadebesiktningen.
  • Vid olycka med ett annat fordon behöver du lämna in en ifylld skadeanmälan. Det enklaste är att fylla i en gemensamt med den andra föraren på olycksplatsen. På blanketten finns detaljerade frågor om olyckstillfället och uppkomna skador. Båda parter skall skriva under blanketten. Blanketten skickas sedan in till respektive försäkringsbolag.
  • Är din bil försäkrad hos Volvia eller Renault/Daciaförsäkring kan du lämna in skadeanmälan direkt till oss i samband med skadebesiktningen.

Krävs det polisanmälan?

Om din bil blivit skadad av annan part som inte lämnat information om vad som hänt krävs det en polisanmälan. Ta även kontakt med polis ifall att du och din motpart inte kommer överens om hur olyckan skett. Ta med en kopia av polisanmälan tillsammans med skadeanmälan när du kontaktar våra Skadecenter.

Behöver bilen bärgas?

Om din bil inte är i körbart skick efter olyckan kontaktar du assistans för att bärga bilen till närmaste Skadecenter. Har du en godkänd Assistans-försäkring kostar inte bärgningen något. Assistans ingår oftast när du utför en Originalservice hos oss på Brandt. Har du inte gjort det varierar kostnaden på bärgningen beroende vilket försäkringsbolag du har.

Andra tjänster du kan boka online

Hjulskifte

Service & verkstad

Vindrutebyte

Brandt Bil

Välkommen till Brandtland!

© 2024 Brandt Bil. All rights reserved.

(opens in a new tab)(opens in a new tab)(opens in a new tab)

Hej! Du använder en äldre webbläsare som vi inte stödjer och viss funktionalitet på webbplatsen kanske inte fungerar. Uppdatera din webbläsare för att kunna använda vår webbplats.