Vi hjälper dig med bilglas

Våra verkstäder på Brandt Bil har lång erfarenhet att laga bilglas. Vi samarbetar med alla försäkringsbolag och är auktoriserade av våra biltillverkare att utföra bilglasreparationer.

När vi byter vindrutor använder vi alltid originalvindrutor från respektive biltillverkare, följer rätt arbetsmetoder, eftersom framrutan är en del av bärigheten i hela bilens kaross. Det är också viktigt att säkerställa funktionen av den tekniska utrustningen som är placerad vid vindrutan.


STENSKOTTSLAGNING FRÅN 100:- *

BYTE AV VINDRUTA FRÅN 1600:- *


Stenskott

Om du får ett stenskott skall det repareras, eller så ska rutan bytas - beroende på var skadan sitter och hur stor den är. Du ska alltid byta rutan om stenskottet sitter i rutans sidokanter, överkant eller nära innerbackspegeln. Detta eftersom rutan kan försvagas eller så kan stenskottet störa sensorerna som sitter monterade på insidan av rutan vid innerbackspegeln.
Stenskott i det direkta synfältet repareras inte utan då skall rutan bytas för att din sikt ut ur bilen ska vara säker.

Sliten vindruta

Det är inte bara stenskott eller sprickor som äventyrar funktionen hos vindrutan, det gör även slitage. Damm, salt och annat som finns på våra vägar ger med tiden upphov till en mängd små repor som försämrar sikten.
En undersökning från VTI, Statens Väg- och trafikforskningsinstitut, visar att du med en ny vindruta har en siktlängd på 200 meter. I en bil som rullat 15 000 mil är motsvarande siffra 91 meter och efter 35 000 mil är den bara 69 meter. En sliten vindruta är alltså en trafikfara, speciellt vid körning i mörker eller mot en lågt stående sol.

Sköt om din vindruta

Precis som allt annat så mår bilglas bra av lite omsorg. In- och utvändig rengöring och fräscha torkarblad är en bra start. I våra butiker kan du köpa de bästa fönsterputsmedlen, glasbehandlingsmedel och torkarblad som en anpassade för just din bil.

* Gäller dig som privatprivatperson med gällande Volvia- eller Renaultförsäkring.

Intresseanmälan av

Bevakning

Vill du bli meddelad när ett fordon som stämmer överens med dina sökvärden kommer in till oss? Fyll i fälten nedan och klicka på spara så bevakar vi åt dig.