Volvo Originalservice Classic

Du och din Volvo har många mil bakom er, men också framför er. För bilar äldre än sex år erbjuder vi därför Volvo Originalservice Classic. Det ger dig en Personlig Servicetekniker som är expert på din bil, servicegaranti i ett helt år och förlängd vägassistans.*

Boka service online

Vi älskar bilar, och tycker att det ska vara enkelt och förmånligt att se till så att bilen mår bra. Vi vill gärna tro att man har valt en Volvo, inte bara för att det är en väldigt fin bil. Utan också för att det är en av världens säkraste bilar.

Därför är det för oss självklart, att låta dem som är specialutbildade på Volvo och som kan bilen utan och innan. Det vill säga våra personliga servicetekniker. Som ser till att bilen fortsätter vara en av världens säkraste bilar.

Inte heller tycker vi att man ska sakta byta ut en Volvo del för del. För vi vill ju att bilen fortfarande ska bestå av samma delar som gjorde den till just en av världens säkraste bilar.

Men, vi vet också att ju äldre en bil blir desto mer börjar man som ägare väga in kostnaderna för varje service och underhåll. Därför erbjuder vi Volvo Originalservice Classic till dig med en lite äldre Volvo.

Prisvärt serviceerbjudande för äldre Volvo

Har du en Volvo som är 6 år eller äldre som du behöver göra service på?

Volvo Originalservice Classic är en prisvärd service för dig med en lite äldre Volvo. Vid denna service ingår, förutom en noggrann kontroll av bilen enligt Volvos riktlinjer, servicegaranti i ett år, stämpel i serviceboken och förlängd vägassistans.* Du kan självklart dela upp kostnaden räntefritt om du betalar med Carpay.

Från 2 795 kr

Vad ingår i Volvo Originalservice Classic

 • Volvo Originaldelar – Volvo Originaldelar används alltid vid service och är utvecklade för att passa just din bil. Det ger dig samma höga säkerhet och komfort som du är van vid.
 • Servicegaranti – Du kan vara säker på att vi följer serviceprotokollet och att vårt arbete är fackmannamässigt utfört. Just därför får du alltid ett års garanti på din service.
 • Stämpel i serviceboken – Är en viktig värdehandling som visar att bilen är välskött den dag du ska sälja den. Det höjer också andrahandsvärdet.
 • Uppdaterad mjukvara – Mjukvaran blir en allt viktigare del av alla bilar. Det är nämligen så att din bil fortsätter att utvecklas även efter den har lämnat fabriken. Och vid service ser vi till så att den får den senaste mjukvaran.
 • Vägassistans – Som en extra trygghet ingår Volvo Assistans i ett år fram till dess att bilen är tio år. Det innebär att vi hjälper dig om du skulle få problem på vägen.
 • Livslång garanti med Volvo Originaldelar – Volvo originaldelar med personlig livslång garanti är precis vad det låter som – garanti som gäller hela livet på delar som är köpta och monterade i vår auktoriserade verkstad.
 • Personlig servicetekniker – Din personliga servicetekniker är expert på din bil och vet vad den behöver. Det minskar risken för missförstånd och gör serviceinlämningen smidigare.
 • En paus från vardagen – Flera av våra verkstäder erbjuder möjligheten att vänta kvar under service, vilket ger dig en mer bekväm och tidsbesparande serviceupplevelse.
 • Carpay – Med CarPay-kortet och CarPay har du alltid extra bra pris när du tankar bilen på Tanka eller tvättar den på Tvätta. Varje gång du betalar får du dessutom bonus som kan lösas in direkt i appen, till exempel vid nästa tankning.

 

Volvo Originalservice Classic från 2.795 kr

Varför står det pris från?

En Volvo Originalservice Classic har ett fast pris men beroende på hur gammal din bil är och hur långt den gått kan det nämligen finnas tilläggsarbeten som ska utföras, exempelvis luftfilter eller kamremsbyte. Dessa tillägg är inte inkluderade i det fasta priset.

Kontakta våra Personliga Servicetekniker för att få information om ev. tilläggsarbeten som rekommenderas till just din bil.

Priserna gäller Volvos modeller som är 6 år eller äldre exkl. bilar byggda på Volvos SPA-plattform t.ex. XC90 2015- och S/V90 2016-. Kontakta någon av våra verkstäder för exakt pris.

Vilka kontrollpunkter ingår vid Volvo Originalservice Classic?

 1. Reglering av automatväxellåda – För bilar utrustade med automatlåda kontrollerar vi säkerhetsfunktionen i växelväljaren.
 2. Kontroll och justering av parkeringsbroms – Vi kontrollerar funktionen av parkeringsbromsen och för bilar med traditionell handbroms justerar vi även spelet i handbromsspaken.
 3. Kontroll av ytterbelysning – Vi gör en funktionskontroll av bilens yttre belysning.
 4. Kontroll och riktning av strålkastare och dimljus – Vi ställer in bilens strålkastare och dimljus för att ge dig en bra ljusbild och undvika att du bländar dina medtrafikanter.
 5. Kontroll av signalhorn – Vi kontrollerar att bilens signalhorn fungerar som det ska.
 6. Kontroll av torkare och spolare – Vi kontrollerar bilens torkare och spolningssystem eftersom dessa är avgörande för din sikt i dåligt väder.
 7. Kontroll av bilbälten – Bilbältets kondition är lika viktigt som dess funktion, vilket gör det till en given kontrollpunkt i verkstaden.
 8. Byte av motorolja och oljefilter – För att undvika slitage på motorn är det viktigt att oljan byts ut en gång per år. Beroende på intervallen kan det hända att oljebytet inte behöver ske vid alla servicetillfällen. I samband med oljebyte byter vi även bilens oljefilter.
 9. Utvändig kontroll av motor och växellåda – Vi kontrollerar att det inte finns några yttre läckage från bilens motor eller växellåda.
 10. Kontroll av däckslitage – Vi undersöker om det finns några slitage eller skador på däcken samt kontrollerar deras mönsterdjup. När mönsterdjupet på ett däck kommer ner till 3 mm försämras köregenskaperna dramatiskt. Därför rekommenderar vi att du byter dina däck innan dess.
 11. Kontroll av däcktryck – Vi kontrollerar och justerar däcktrycket för alla däck, exklusive bilens reservhjul.
 12. Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor – Vi kontrollerar bilens bromsbelägg och bromsskivor för att du ska känna dig trygg vid varje inbromsning, oavsett ålder på din bil.
 13. Vattenavtappning – Om du har en dieselbil utrustad med dräneringsbart bränslefilter kommer vi att dränera filtret på vatten.
 14. Kontroll och justering av vätskenivåer – Vi kontrollerar och justerar vid behov bilens bromsvätska, kylarvätska samt olja till servostyrningen.
 15. Påfyllning av spolarvätska – Om det behövs kommer vi att fylla på bilens spolarvätska.
 16. Kontroll av motorns kylarvätska – Vi kontrollerar blandningen på bilens kylarvätska för att säkerställa rätt balans mellan vatten och glykol.
 17. Kalibrering vid justering av däcktryck – Om vi har justerat bilens däcktryck kommer vi även att göra en kalibrering. Detta gäller endast för bilar med TPMS-system.
 18. Nollställ serviceindikator (SRI) – Vi släcker och nollställer bilens servicelampa.
 19. Uppdatering av mjukvara för styrenheter – För att din bil ska vara den bästa versionen av sig själv uppdaterar vi alltid till den senaste mjukvaran.
 20. Rengöring av vindruta för bilar med kollisionsvarning – Om din bil är utrustad med City Safety kommer vi att rengöra insidan av vindrutan framför kameran för att säkerställa att systemet fungerar på rätt sätt.
Prisvärd service till Volvo över 6 år

Välkommen till oss

Vill du veta mer om Volvo Originalservice Classic? Välkommen att kontakta någon av våra Volvo-verkstäder i Brandtland. Vi finns i din närhet!

Våra Volvo-verkstäder

* Som en extra trygghet ingår Volvo Assistans i ett år fram till dess att bilen är tio år.

Brandt Bil

Välkommen till Brandtland!

© 2024 Brandt Bil. All rights reserved.

(opens in a new tab)(opens in a new tab)(opens in a new tab)

Hej! Du använder en äldre webbläsare som vi inte stödjer och viss funktionalitet på webbplatsen kanske inte fungerar. Uppdatera din webbläsare för att kunna använda vår webbplats.